Україна продовжує роботу над фіналізацією рекомендації Єврокомісії щодо боротьби з відмиванням грошей

У четвер під головуванням Віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної відбулась нарада щодо реалізації рекомендації Єврокомісії у частині забезпечення відповідності національного законодавства щодо боротьби з відмиванням грошей стандартам Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF).

 

У нараді взяли участь, зокрема, Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, Голова підкомітету з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк - Округ 96, представники центральних органів виконавчої влади, зокрема Заступник Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Людмила Сугак, Перший заступник Міністра фінансів України Denys Ulyutin, Заступник Міністра Міністерство цифрової трансформації України Георгій Дубинський та інші.

 

На початку дискусії, Віцепрем’єрка наголосила на нещодавній проміжній оцінці Єврокомісії.

Україна вже ухвалила ряд законодавчих актів, однак важливо зробити ще кілька ключових кроків, зокрема необхідне ухвалення закону про повернення ризик-орієнтованого підходу для політично значущих осіб, а також інших підзаконних нормативно-правових актів.

 

«Реалізація цих завдань безпосередньо залежить як від Уряду України так і від Парламенту. Тому ми розраховуємо на підтримку Верховною Радою урядових законодавчих ініціатив і сподіваємось на позитивні рішення вже найближчим часом», – підкреслила Ольга Стефанішина.

 

У нараді взяли участь представники таких органів як Офіс Генерального прокурора, Національний банк України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України.

 

@ Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції 

 


Держдепартамент США оголосив нагоду в 10 мільйонів $ за інформацію...